06 - 36 56 21 36

Persoonlijke ontwikkeling

Heb je vragen over één van de workshops of cursussen, stuur gerust een mail naar info@zielsgewoonzijn.nl

5 september 2019 Start Cursus Schrijf je rijk

Cursus Schrijf je rijk


Data: allen op donderdag:
5 september
19 september
3 oktober
17 oktober
31 oktober
14 november

10.00 tot 12.00 uur
Marijke Marcelis en Manja van Hooijdonk
Maximaal 12 deelnemers

Al jong op school leren wij te schrijven, eerst nog letters, later woorden en vervolgens zinnen. We leren dat letters en woorden een verhaal kunnen vertellen of een boodschap kunnen brengen. Wij schrijven ons hele leven al, van boodschappenbriefjes tot korte herinneringsbriefjes, van kaarten en brieven tot mailtjes en nog zo veel meer.

Deze cursus is een ‘schrijfreis’ die je gaat maken geïnspireerd op verschillende thema’s waarbij jij je innerlijke belevingswereld verkent. Hierbij komen:  Ontmoeting, Hoop, Verlangen, Geluk, Liefde en Thuiskomen aan bod. De thema’s van deze schrijfreis zijn bekend maar laat de route van deze schrijfreis je verrassen. Je zult verstelt staan van wat de pen jou te vertellen heeft.

Heb jij het verlangen om de schrijver of schrijfster in jezelf te ontdekken en naar voren te halen? Wil jij je zelfbewuste verruimen of je gewoon laten verrassen door wat de pen je te brengen heeft? Dan is deze cursus voor jou. Geschikt voor alle niveaus van schrijven. Voor alle deelnemers zijn papier en pennen beschikbaar, maar natuurlijk mag je ook je eigen pen en papier meenemen.

Kosten: €180,- per persoon

 

Aanmelden

6 september 2019 De 7 Godinneninwijdingen uit de Andes, Kanchis Nusta Karpay

De 7 Godinneninwijdingen uit de Andes, Kanchis Nusta Karpay

Data: allen vrijdag
6 september
20 september
4 oktober
11 oktober
1 november
15 november
29 november

19.30 tot 21.30 uur met mogelijk uitloop tot 22.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Madelon Apfl

Deze vrouwelijke godinnen uit de Andes vertegenwoordigen een universele vrouwelijke Energie. Iedere Nusta heeft haar eigen vrouwelijke Kracht met een specifieke werking, in relatie met de chakra’s in je lichaam. Ze zijn verbonden met heilige plekken in de Andes zoals bergen en meren. Ze helpen je verbinden met moeder Aarde, het vrouwelijke en het scheppende in jezelf, brengen Licht in het onderbewuste, helpen genezen en helen. Zowel voor mannen als voor vrouwen, omdat een ieder zowel mannelijke als vrouwelijke kanten heeft, belangrijk is de balans daartussen.

De Nusta’s zijn:

 1. Nusta Mama Occlo, gaat over de zaden van Licht, deze worden in de 7 chakra’s geplant tijdens deze inwijding, is de opening voor alle volgende inwijdingen. Verbonden met Titicacameer in Peru.
 2. Nusta Dona Mujia/ Mama Serena, gaat over water, flow, interne actie, verzachten van het gewonde ego. Je ontvangt deze inwijding via je handen. Verbonden met de zeemeerminnen.
 3. Nusta Mama Simona, verbinding met de vrouwelijke voorouders, verbonden met 3e Hierbij kun je een steen uit je woon/ leefomgeving laten inwijden als “lineage”-steen.
 4. Nusta Dona Teresa, openen van je hart, d.m.v. het maken van een despacho,  een kleurrijke offerande, een driedimensionale mandala van elementen uit de natuur, zoals rozenblaadjes, bloemen, snoepjes, rijst en suiker. Verbonden met berg bij de Ausangate, met Colca Canyon, Machu Picchu in Peru.
 5. Nusta Maria Sakapana, de wind, communicatie naar jezelf en ander. Deze inwijding werkt bevrijdend op het keelchakra. Ook verbonden met berg bij Ausangate, met Altiplana Bolivia en Peru, Titicacameer en Colca Canyon.
 6. Nusta Huana Huaman Tik’lla, visie en helderheid, openen 3e Verbonden met berg naast Dona Teresa bij Ausangate.
 7. Nusta Tomasa Huama Tik’lla, transformatie, integratie en balans, openen kruinchakra. Ook bij Ausangate en Umantay.

Kosten: 210,-

Aanmelden

12 september 2019 Ontdek en ontwikkel je intuïtieve en mediamieke potentie level 1

Ontdek en ontwikkel je intuïtieve en mediamieke potentie level 1 (beginners)

Data 2019: allen op donderdag:
12 september
26 september
10 oktober
24 oktober
7 november
21 november
5 december
19 december

10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk
Maximaal 12 deelnemers

 • Heb jij het idee dat je gevoelig bent en meer weet, ziet, hoort, ruikt, proeft, ervaart dan een ander?
 • Of dat je inzichten hebt of dingen weet terwijl deze niet direct verklaarbaar zijn?
 • Of wil je juist je gevoeligheid meer ontwikkelen omdat jij je bewust bent dat er meer is?
 • Of ben je juist nieuwsgierig of er daadwerkelijk meer is en wat dat jou zou kunnen brengen?

Dan is deze training geschikt voor jou. Tijdens deze training zullen je zintuigen geprikkeld worden door op allerlei verschillende manieren te ontdekken op welke manieren jij waarneemt of kunt waarnemen. Tijdens de ochtenden is veel gelegenheid om op onverwachte manieren te oefenen met de vaardigheden die wij allemaal in ons dragen, maar soms nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het is een training vol verrassingen, mogelijkheden en vooral middelen om jouw  intuïtieve potentie aan de oppervlakte te laten komen en verder te ontwikkelen.

Oftewel een training die jou bewust maakt van jouw unieke intuïtieve potentie.

Prijs € 285,- incl. materiaal

 

Aanmelden

20 september 2019 Start cursus Open je Hart

Cursus Open je Hart

Data 2019 : allen op vrijdagen:
20 september
4 oktober
18 oktober
1 november
15 november
29 november
13 december

Uitzondering is de afsluiter van de cursus.
Deze is op zaterdag 11 januari 2020

13:00 tot 15.30 uur
Sonja Zuidema en
Manja van Hooijdonk

Deze cursus is speciaal voor de jonge sensitieve vrouw. Je staat midden in je leven, carrière, gezin, familie, alles vraagt je aandacht en is belangrijk voor je. Doordat je al die ballen in de lucht te houden hebt, ben je steeds meer vanuit je hoofd gaan leven in plaats vanuit je hart. En dat terwijl je weet dat daar je kracht ligt. Je hebt een sterk gevoel, weet wat belangrijk is voor je, maar je komt er niet altijd meer aan toe. Tijdens deze cursus sta jij centraal. Deze cursus is er om je te leren hoe je weer helemaal vanuit je hart kunt gaan leven.

Tijdens deze cursus sta jij centraal. Het gaat erom dat jij weer voelt en weet wat voor jou echt belangrijk is. Deze cursus is er om je te leren hoe je weer helemaal vanuit je hart kunt gaan leven, écht vanuit jouw hart. De veelheid van het leven haalt ons snel af van onze hartenwensen. Want jij bent belangrijk!

Doordat we zijn vergeten ons hart te volgen, te luisteren naar wat ons hart ons ingeeft en omdat ons hoofd de overhand heeft genomen en we zoveel moeten van onszelf, is de stem van ons hoofd de stem van ons hart gaan overschreeuwen.
Alle facetten van het leven komen aan bod: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.

Kernwoorden: Voelen, ervaren, voeden, begrijpen, doen, intentie, stromen, creatie, ontspannen, ontdekken, gronden, verlangen.

Je gaat heel praktisch leren met diverse oefeningen, toelichtingen en uitdagingen om de stem van je hart weer te kunnen horen en de stem van je hoofd ondergeschikt te maken aan de stem van je hart. Je krijgt handvatten aangereikt die je direct in je dagelijkse leven kunt toepassen.

In 7 cursusmiddagen krijg je alle input aangeleverd die jou gaan helpen volledig bij je hart te komen. Tijdens de afrondende middag in januari 2020 laten we alles samen komen van deze cursus, waardoor jij een heel sterke intentie kunt neerzetten voor het nieuwe jaar.

Wij kijken er enorm naar uit dit met jou te doen! Hoe mooi is het als jij weer vanuit je hart gaat leven en het leven creëert wat jij wil. Want als jij dit gaat doen, ben jij een voorbeeld voor anderen en zo groeit deze harts-energie en wordt het krachtiger voor de wereld om jou heen.

Maar eerst jij ♡

De cursus wordt gegeven door Sonja Zuidema, energetisch coach en Manja van Hooijdonk holistisch coach. Twee ervaren coaches die hun ervaring en kennis graag inzetten om jou weer te herinneren hoe het is om vanuit je hart te leven.

Kosten €275,-

 

27 september 2019 Dagworkshop Chakra opening en heling

Dagworkshop Chakra opening en heling

Vrijdag 27 september
10.00 tot 16.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Madelon Apfl en Manja van Hooijdonk

Op deze dag worden kunst en esoterische acupunctuurgecombineerd waardoor je chakra’s op bijzondere wijze worden geopend en geheeld. Tijdens dit proces word je intensief begeleid door twee specialisten op deze gebieden.

Gedurende de dag ga je in fases de energie van jezelf schilderen startend vanuit je basis-chakra. Door de chakrabehandelingen die afgewisseld worden met het schilderen ga je een pad dat naar binnen leidt, naar je ware zelf. De chakra acupunctuurbehandelingen bestaan uit het prikken van specifieke geometrische patronen, rondom de verschillende chakra’s. Door het balanceren van de chakra’s  wordt je, je meer bewust van het energieveld in en om je lichaam. Al schilderend wordt het energieveld om je heen steeds meer vormgegeven en tastbaar zichtbaar voor jezelf. Aan het einde van de dag neem je een schilderij mee naar huis van je stralende zelf, wat je ook thuis zal helpen om in balans te blijven of weer naar terug te keren.

Kosten: € 125,- incl. materiaal en eenvoudige lunch

 

Aanmelden

11 oktober 2019 Intuïtief schilderen met je gidsen

Intuïtief schilderen met je gidsen

Vrijdag 11 oktober
10.00 – 15.30 uur
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke dag vol meditaties, schilderen vanuit je eigen intuïtie in verbinding met je gidsen. Ook een dag die je veel inzichten zal brengen in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Tijdens de dag zullen verschillende opdrachten gegeven worden.

Of je nu wel of geen ervaring hebt, is niet van belang. Het enige wat van belang is dat je graag op creatieve wijze contact wil leggen met jezelf. Laat jezelf leiden en zie wat je handen voortbrengen in vorm, kleur, beweging, beelden of op welke andere manier dan ook. Vervolgens gaan we ook kijken wat de werkstukken jou te vertellen hebben.

Laat je inspireren en laat de kunstenaar in jou naar buiten treden!

Kosten €95,-

Aanmelden

30 oktober 2019 Start cursus; Hoe maak je de tweede helft van je leven (NOG) leuker!

Hoe maak je de tweede helft van je leven (NOG) leuker!

Data: allen op woensdagochtend
30 oktober 2019
13 november 2019

27 november 2019
11 december 2019:
8 januari 2020
12 februari 2020
11 maart 2020
8 april 2020

10.00 tot 12.30 uur
Rosanne Schliessler / Manja van Hooijdonk

Onder begeleiding van twee zeer ervaren coaches gaan we op een inspirerende, helende en creatieve manier met vragen aan de slag als, wie ben ik nu echt, wat wil ik nu echt, wat verwacht ik van het leven met de bedoeling om zo veel mogelijk praktische inzichten te geven. Ook wanneer je het contact met je werkelijke gevoel verloren bent en de rugzak van het leven wil legen, geven Manja en Rosanne je inzichten, methodes en praktische handreikingen om hiermee aan de slag te gaan. De cursus wordt gegeven waarbij je meer contact maakt met je authentieke zelf en je bewust wordt van de rollen die je speelt en toebedeeld krijgt in je leven, als partner, echtgenoot, kind, verzorger, collega en zo veel meer.

De cursus wordt op woensdagochtenden gegeven, waarbij de eerste 4 ochtenden eens in de twee weken worden gehouden en daarna eens per maand. Hierdoor kun je alle aangereikte methoden en technieken in je dagelijkse leven direct toepassen en terugkoppelen tijdens een volgende cursusochtend. 

Kosten: € 285,-

Aanmelden

Of  kom met 2 personen met korting €495

Aanmelden

8 en 9 november 2019 Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus

Vrijdag 8 en Zaterdag 9 november  
10.00 tot ca 16:30 uur incl. lunch
Maximaal 8 deelnemers
Manja van Hooijdonk / Willemijn Koning

Reiki is een Japans woord voor ‘universele levensenergie’. Alles om ons heen is energie, ook ons eigen lichaam is energie. Door bijvoorbeeld spanning of door minder prettige ervaringen in het verleden of heden kan de energiebalans in ons lichaam verstoord raken. Reiki helpt om de energiebalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau. Reiki leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en voert genezende levensenergie aan.

Reiki is een weg om weer bij jezelf te komen en je eigen zelfhelende vermogens te activeren. Reiki is een groot geschenk wat jij jezelf kunt geven.

Reiki 1

Reiki bestaat uit 3 graden. De eerste graad Reiki stemt je af op de universele energiebron, waardoor jouw energiekanalen worden geopend en eventuele blokkades worden opgeheven. Wanneer je eenmaal bent ingewijd, geeft het jou voor je leven een vrije stroom energie waarover je kunt beschikken. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Door actief met de Reiki energie te gaan werken, stimuleer jij je eigen groei- en helingsproces. Je zult merken dat je veel dingen in het leven bewuster gaat zien en beleven. Ook wordt je bewuster van de zin van het leven en ga je meer en meer je eigen waarheid ontdekken.

De Reiki 1 cursus wordt gegeven volgens de Mikao Usui methode  in een klein groepsverband. Hierdoor krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er volop mogelijkheid om veel te oefenen. De cursus wordt gegeven door Manja van Hooijdonk, Reiki Master en Willemijn Koning, Reiki Master in opleiding.

Kosten €295,-

 

Aanmelden

16 november 2019 Dagworkshop Chakra opening en heling

Dagworkshop Chakra opening en heling

Vrijdag 16 november
10.00 tot 16.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Madelon Apfl en Manja van Hooijdonk

Op deze dag worden kunst en esoterische acupunctuurgecombineerd waardoor je chakra’s op bijzondere wijze worden geopend en geheeld. Tijdens dit proces word je intensief begeleid door twee specialisten op deze gebieden.

Gedurende de dag ga je in fases de energie van jezelf schilderen startend vanuit je basis-chakra. Door de chakrabehandelingen die afgewisseld worden met het schilderen ga je een pad dat naar binnen leidt, naar je ware zelf. De chakra acupunctuurbehandelingen bestaan uit het prikken van specifieke geometrische patronen, rondom de verschillende chakra’s. Door het balanceren van de chakra’s  wordt je, je meer bewust van het energieveld in en om je lichaam. Al schilderend wordt het energieveld om je heen steeds meer vormgegeven en tastbaar zichtbaar voor jezelf. Aan het einde van de dag neem je een schilderij mee naar huis van je stralende zelf, wat je ook thuis zal helpen om in balans te blijven of weer naar terug te keren.

Kosten: € 125,- incl. materiaal en eenvoudige lunch

Aanmelden

14 december 2019 Intuïtief schilderen met je beschermengelen

Intuïtief schilderen met je beschermengelen

Zaterdag 14 december
10.00 – 15.30 uur
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke dag vol meditaties, schilderen vanuit je eigen intuïtie in verbinding met je gidsen. Ook een dag die je veel inzichten zal brengen in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Tijdens de dag zullen verschillende opdrachten gegeven worden.

Of je nu wel of geen ervaring hebt, is niet van belang. Het enige wat van belang is dat je graag op creatieve wijze contact wil leggen met jezelf. Laat jezelf leiden en zie wat je handen voortbrengen in vorm, kleur, beweging, beelden of op welke andere manier dan ook. Vervolgens gaan we ook kijken wat de werkstukken jou te vertellen hebben.

Laat je inspireren en laat de kunstenaar in jou naar buiten treden!

Kosten €95,-

Aanmelden