06 - 36 56 21 36

Persoonlijke ontwikkeling

Heb je vragen over één van de workshops of cursussen, stuur gerust een mail naar info@zielsgewoonzijn.nl.
Mocht je met een groep willen komen of liever individueel, neem dan contact op en kijken we samen naar de
mogelijkheden en naar een datum.

14 maart 2020 Dagworkshop Chakra opening en heling

Dagworkshop Chakra opening en heling

Vrijdag 14 maart 2020
10.00 tot 16.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Madelon Apfl en Manja van Hooijdonk

Op deze dag worden kunst en esoterische acupunctuurgecombineerd waardoor je chakra’s op bijzondere wijze worden geopend en geheeld. Tijdens dit proces word je intensief begeleid door twee specialisten op deze gebieden.

Gedurende de dag ga je in fases de energie van jezelf schilderen startend vanuit je basis-chakra. Door de chakrabehandelingen die afgewisseld worden met het schilderen ga je een pad dat naar binnen leidt, naar je ware zelf. De chakra acupunctuurbehandelingen bestaan uit het prikken van specifieke geometrische patronen, rondom de verschillende chakra’s. Door het balanceren van de chakra’s  wordt je, je meer bewust van het energieveld in en om je lichaam. Al schilderend wordt het energieveld om je heen steeds meer vormgegeven en tastbaar zichtbaar voor jezelf. Aan het einde van de dag neem je een schilderij mee naar huis van je stralende zelf, wat je ook thuis zal helpen om in balans te blijven of weer naar terug te keren.

Kosten: € 125,- incl. materiaal en eenvoudige lunch

Aanmelden

24 maart Gratis informatieavond

Gratis informatieavond

Dinsdagavond 24 maart 2020
19.30 tot 21.00 uur
Manja van Hooijdonk

Bij Zielsgewoon ZIJN kun je terecht voor vele verschillende ochtenden, avonden, cursussen, workshops, trainingen en sessies die jou inspireren jezelf te ontdekken en je eigen talenten, vaardigheden en mogelijkheden verder te ontwikkelen.

Loop eens binnen om te zien wat Zielsgewoon ZIJN jou allemaal te bieden heeft op het gebied van bewustwording, heling en inspiratie. Je kunt dan onder het genot van een kopje thee of koffie kennismaken met de ruimte en enkele van de personen achter Zielsgewoon ZIJN. We hebben een uitgebreid programma speciaal voor jou ontwikkeld en ook bestaan er mogelijkheden voor op-maat activiteiten voor een eigen groep. Graag beantwoorden wij je vragen en denken we met je mee.

Ontdek zelf op een ‘magische wijze’ wat op dit moment het beste bij je past en jou het meeste kan brengen. Iedere bezoeker ontvangt een gratis luxe ansichtkaart ter waarde van € 2,50.

Op dinsdagavond 24 maart ben je meer dan welkom. De deuren zijn geopend van 19.30 uur tot 21.00 uur. Het adres is: ParticiPand, Lelsstraat 2 in Alblasserdam. Aan de zijkant van het gebouw aan de Wilde Woutstraat is een grote gratis parkeergelegenheid.

Houd de homepage van Zielsgewoon ZIJN in de gaten voor de meest recente informatie over deze gratis informatie-avond.

Kosten Gratis, wel even aanmelden aub

Aanmelden 

 

28 maart 2020 Jij doet er toe (yoga en intuïtief schilderen) (VOL)

‘JIJ DOET ER TOE’ (yoga en intuïtief schilderen)

Zaterdag 28 maart
van 10.00 tot 16.00 uur                 

Door: Tilly Huyzer (Ontmoettilly) en Manja van Hooijdonk (ZielsgewoonManja)

Een heerlijke dag waarin jij centraal staat, want JIJ doet er toe!

Na een korte introductie laten we de buitenwereld achter ons en gaan we aan de slag met Dru yoga o.l.v. Tilly Huyzer, Dru yoga en meditatie docente. Dan volgt een korte meditatie o.l.v. Manja van Hooijdonk, holistische life-coach en kunstenares, en vervolgens een eerste schilderopdracht. De inzichten die hieruit komen vormen de basis voor de persoonlijke opdracht voor het intuïtieve schilderij dat in de middag wordt gemaakt.

Voordat we daarmee aan de slag gaan, genieten we gezamenlijk van een eenvoudige doch voedzame lunch. Als de schilderijen klaar zijn geeft Manja vanuit haar holistische zienswijze feedback aan ieder persoonlijk, zodat iedereen met een eigen boodschap en nieuwe inzichten huiswaarts keert. Maar voordat de schilderijen het pand verlaten sluiten we af en genieten van een Yoga Nidra – een ontspanning, die je met een reis door het lichaam tot zeer diepe ontspanning leidt – door Tilly.

Het bijzondere van de workshop is de unieke combinatie van 2 prachtige disciplines, die elkaar aanvullen en verdiepen. Te weten: de Dru yoga, die jou naar je hart en stilte brengt ende kennis en intuïtieve inbreng van Manja die zorgt voor bijzondere inzichten en ervaringen. Vanuit de stilte stroomt de expressie vanzelf. Je hoeft niet te kunnen schilderen, de intuïtie staat voorop.

Door deze combinatie word je in je kern geraakt. Je authentieke Zelf wordt namelijk in het schilderij zichtbaar, waardoor jij zelf ontdekt en inziet wat er voor jou werkelijk toe doet, want: “JIJ DOET ER TOE”. Laat deze unieke dagworkshop je daarbij helpen.

Rond 16.00 uur ga je weer ontspannen naar huis.

Als je met een eigen groep wil komen, kan er een datum in overleg worden gepland.

Prijs € 125,- per persoon inclusief materiaal en eenvoudige lunch

Maximaal 4 tot 6 deelnemers

 

Aanmelden

11 en 25 april 2020 2 daagse Cursus “Wil de echte jij op staan!”

2 daagse Cursus “Wil de echte jij op staan!”

Zaterdag 11 en 25 april 2020
10.00 tot 16.00 uur
Maximaal 8 deelnemers
Sonja Zuidema en Manja van Hooijdonk

Jij, die zich laat leven,
Waar ben jij toch gebleven

Jij, die zijn grens niet voelt,
En altijd alles goed bedoelt

Jij, die er steeds maar is voor anderen,
Is het niet tijd om te veranderen?

We zijn echter wel vergeten hoe mooi we eigenlijk zijn
Onze kwaliteiten zijn op de achtergrond gegaan
Jezelf wegcijferen daar ben je heel goed in geworden
De zorg voor de anderen geeft je een goed gevoel, maar je geeft je jezelf volledig weg

Herken je het al?

Dan is grenzen aangeven en Nee durven zeggen ook niet echt je sterkste kant, toch?

Realiseer jij je wel dat je hiermee een enorm belangrijk deel van jou verliest?

Namelijk Jezelf!

Hoe zou het voor je zijn, dat je tijdens deze cursus

  • Inzichten en handvatten gaat krijgen in je handelen nu en hoe dit anders kan
  • Leert hoe je bij jezelf kunt blijven op alle niveaus
  • Hoe je kunt voelen wanneer er over je grens gegaan wordt
  • Inzicht in hoe het voor jou werkt als je alles vanuit je hoofd blijft doen en wat als dat nu eens vanuit je hart mag gaan
  • Weer gaat zien wat je kwaliteiten en talenten zijn
  • Afsluitend met een intentie voor jou nieuwe JIJ, dit en meer…

Wil jij jezelf weer op nummer 1 zetten, dan is dit een prachtige gelegenheid en een cadeau aan jezelf. ♡

Manja van Hooijdonk, Holistisch Coach & Sonja Zuidema, Energetisch Coach

Begeleiden jouw vanuit jarenlange ervaring en liefde.

Neem jij de boterhammen mee, dan verzorgen wij een soepje

Sleutelwoorden: Inzicht, Inspiratie, Creatie

 Kosten: €190 per persoon

Aanmelden

15 en 16 april 2020 Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus

Woensdag 15 en donderdag 16 april 2020  
10.00 tot ca 16:30 uur incl. lunch
Maximaal 4 deelnemers
Manja van Hooijdonk

Reiki is een Japans woord voor ‘universele levensenergie’. Alles om ons heen is energie, ook ons eigen lichaam is energie. Door bijvoorbeeld spanning of door minder prettige ervaringen in het verleden of heden kan de energiebalans in ons lichaam verstoord raken. Reiki helpt om de energiebalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau. Reiki leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en voert genezende levensenergie aan.

Reiki is een weg om weer bij jezelf te komen en je eigen zelfhelende vermogens te activeren. Reiki is een groot geschenk wat jij jezelf kunt geven.

Reiki 1

Reiki bestaat uit 3 graden. De eerste graad Reiki stemt je af op de universele energiebron, waardoor jouw energiekanalen worden geopend en eventuele blokkades worden opgeheven. Wanneer je eenmaal bent ingewijd, geeft het jou voor je leven een vrije stroom energie waarover je kunt beschikken. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Door actief met de Reiki energie te gaan werken, stimuleer jij je eigen groei- en helingsproces. Je zult merken dat je veel dingen in het leven bewuster gaat zien en beleven. Ook wordt je bewuster van de zin van het leven en ga je meer en meer je eigen waarheid ontdekken.

De Reiki 1 cursus wordt gegeven volgens de Mikao Usui methode  in een klein groepsverband. Hierdoor krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er volop mogelijkheid om veel te oefenen. De cursus wordt gegeven door Manja van Hooijdonk, Reiki Master.

Kosten €369,-

Aanmelden

18 en 19 september 2020 Reiki 2 cursus

Reiki 2 cursus

Vrijdag 18 en Zaterdag 18 september
10.00 tot ca 16:30 uur incl. lunch
Maximaal 8 deelnemers
Manja van Hooijdonk / Willemijn Koning

Reiki bestaat uit 3 graden. De eerste graad Reiki stemt je af op de universele energiebron, waardoor jouw energiekanalen worden geopend en eventuele blokkades worden opgeheven. Wanneer je eenmaal bent ingewijd, geeft het jou voor je leven een vrije stroom energie waarover je kunt beschikken. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Door actief met de Reiki energie te gaan werken, stimuleer jij je eigen groei- en helingsproces. Je zult merken dat je veel dingen in het leven bewuster gaat zien en beleven. Ook wordt je bewuster van de zin van het leven en ga je meer en meer je eigen waarheid ontdekken.

Wanneer je eenmaal een bepaalde tijd Reiki 1 hebt gebruikt, kan de behoefte ontstaan om met Reiki 2 verder te gaan. Met Reiki 2 krijg je een diepere verbinding met de Reiki energie en word je nog dieper bewust van jezelf. Het is alsof verschillende puzzelstukjes van jouw persoonlijkheid nog meer op zijn plaats vallen, waardoor er nieuwe mogelijkheden voor je ontstaan. Daarnaast leer je bij Reiki 2 symbolen waarmee je onder andere op afstand Reiki behandelingen kunt geven.

De Reiki 2 cursus wordt volgens de Mikao Usui methode  gegeven.

Reiki is het mooiste cadeau wat jij jezelf kunt geven!

Kosten €395,-

Aanmelden

13 oktober 2020 Kennismakingsavond Reiki 1

Kennismakingsavond Reiki 1

Dinsdag 13 oktober 2020
19.30 tot 21.30 uur
Manja van Hooijdonk / Willemijn Koning

Reiki is voor mij persoonlijk de weg geweest om voor mijzelf te kiezen en mijzelf werkelijk te ontdekken. Nog iedere dag ben ik hier dankbaar voor.

Reiki is een Japans woord voor ‘universele levensenergie’. Alles om ons heen is energie, ook ons eigen lichaam is energie. Door bijvoorbeeld spanning of door minder prettige ervaringen in het verleden of heden kan de energiebalans in ons lichaam verstoord raken. Reiki helpt om de energiebalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau. Reiki leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en voert genezende levensenergie aan. Nieuwsgierig wat Reiki voor jou zou  kunnen betekenen. Tijdens deze kennismakingsavond ga je ontdekken wat de mogelijkheden van Reiki zijn.

Kosten €10,-

Aanmelden

Zaterdag 5 en zaterdag 19 november 2022 Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus

Reiki is een Japans woord voor ‘universele levensenergie’. Alles om ons heen is energie, ook ons eigen lichaam is energie. Door bijvoorbeeld spanning of door minder prettige ervaringen in het verleden of heden kan de energiebalans in ons lichaam verstoord raken. Reiki helpt om de energiebalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau. Reiki leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en voert genezende levensenergie aan.

Reiki is een weg om weer bij jezelf te komen en je eigen zelfhelende vermogens te activeren. Reiki is een groot geschenk wat jij jezelf kunt geven.

Reiki 1

Reiki bestaat uit 3 graden. De eerste graad Reiki stemt je af op de universele energiebron, waardoor jouw energiekanalen worden geopend en eventuele blokkades worden opgeheven. Wanneer je eenmaal bent ingewijd, geeft het jou voor je leven een vrije stroom energie waarover je kunt beschikken. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Door actief met de Reiki energie te gaan werken, stimuleer jij je eigen groei- en helingsproces. Je zult merken dat je veel dingen in het leven bewuster gaat zien en beleven. Ook wordt je bewuster van de zin van het leven en ga je meer en meer je eigen waarheid ontdekken.

De Reiki 1 cursus wordt gegeven volgens de Mikao Usui methode  in een klein groepsverband. Hierdoor krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er volop mogelijkheid om veel te oefenen. De cursus wordt gegeven door Manja van Hooijdonk, Reiki Master.

Zaterdag 5 en zaterdag 19 november 2022
10.00 tot ca 16:30 uur incl. lunch
Maximaal 4 deelnemers
Manja van Hooijdonk

Kosten €369,-

Aanmelden

21 november 2020 Jij doet er toe (yoga en intuïtief schilderen)

‘JIJ DOET ER TOE’ (yoga en intuïtief schilderen)

Zaterdag 21 november
van 10.00 tot 16.00 uur                 

Door: Tilly Huyzer (Ontmoettilly) en Manja van Hooijdonk (ZielsgewoonManja)

Een heerlijke dag waarin jij centraal staat, want JIJ doet er toe!

Na een korte introductie laten we de buitenwereld achter ons en gaan we aan de slag met Dru yoga o.l.v. Tilly Huyzer, Dru yoga en meditatie docente. Dan volgt een korte meditatie o.l.v. Manja van Hooijdonk, holistische life-coach en kunstenares, en vervolgens een eerste schilderopdracht. De inzichten die hieruit komen vormen de basis voor de persoonlijke opdracht voor het intuïtieve schilderij dat in de middag wordt gemaakt.

Voordat we daarmee aan de slag gaan, genieten we gezamenlijk van een eenvoudige doch voedzame lunch. Als de schilderijen klaar zijn geeft Manja vanuit haar holistische zienswijze feedback aan ieder persoonlijk, zodat iedereen met een eigen boodschap en nieuwe inzichten huiswaarts keert. Maar voordat de schilderijen het pand verlaten sluiten we af en genieten van een Yoga Nidra – een ontspanning, die je met een reis door het lichaam tot zeer diepe ontspanning leidt – door Tilly.

Het bijzondere van de workshop is de unieke combinatie van 2 prachtige disciplines, die elkaar aanvullen en verdiepen. Te weten: de Dru yoga, die jou naar je hart en stilte brengt ende kennis en intuïtieve inbreng van Manja die zorgt voor bijzondere inzichten en ervaringen. Vanuit de stilte stroomt de expressie vanzelf. Je hoeft niet te kunnen schilderen, de intuïtie staat voorop.

Door deze combinatie word je in je kern geraakt. Je authentieke Zelf wordt namelijk in het schilderij zichtbaar, waardoor jij zelf ontdekt en inziet wat er voor jou werkelijk toe doet, want: “JIJ DOET ER TOE”. Laat deze unieke dagworkshop je daarbij helpen.

Rond 16.00 uur ga je weer ontspannen naar huis.

Als je met een eigen groep wil komen, kan er een datum in overleg worden gepland.

Prijs € 125,- per persoon inclusief materiaal en eenvoudige lunch

Maximaal 4 tot 6 deelnemers

 

Aanmelden