06 - 36 56 21 36

Agenda

Heb je vragen over één van de workshops of cursussen, stuur gerust een mail naar info@zielsgewoonzijn.nl

17 september 2019 Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Dinsdagochtend 17 september
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 3e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die iemand hebben verloren die ze dierbaar is. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven  waarin het gemis en het verlies aandacht krijgt en een plekje mag vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

20 september 2019 Start cursus Open je Hart

Cursus Open je Hart

Data 2019 : allen op vrijdagen:
20 september
4 oktober
18 oktober
1 november
15 november
29 november
13 december

Uitzondering is de afsluiter van de cursus. Deze is op zaterdag 11 januari 2020

13:00 tot 15.30 uur
Sonja Zuidema en
Manja van Hooijdonk

Deze cursus, bestaande uit 8 middagen is speciaal voor jou, de jonge sensitieve vrouw. Je staat midden in je leven, carrière, gezin, familie, alles vraagt je aandacht en is belangrijk voor je. Alleen door al die ballen die je in de lucht te houden hebt, ben je steeds meer vanuit je hoofd gaan leven in plaats vanuit je hart. En dat terwijl je weet dat daar je kracht ligt. Je hebt een sterk gevoel, weet wat belangrijk is voor je, maar je komt er niet altijd meer aan toe.

Tijdens deze cursus sta jij centraal. Het gaat erom dat jij weer voelt en weet wat voor jou echt belangrijk is. Deze cursus is er om je te leren hoe je weer helemaal vanuit je hart kunt gaan leven, écht vanuit jouw hart. De veelheid van het leven haalt ons snel af van onze hartenwensen. Want jij bent belangrijk!

Doordat we zijn vergeten ons hart te volgen, te luisteren naar wat ons hart ons ingeeft en omdat ons hoofd de overhand heeft genomen en we zoveel moeten van onszelf, is de stem van ons hoofd de stem van ons hart gaan overschreeuwen.
Alle facetten van het leven komen aan bod: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.

Kernwoorden: Voelen, ervaren, voeden, begrijpen, doen, intentie, stromen, creatie, ontspannen, ontdekken, gronden, verlangen.

Je gaat heel praktisch leren met diverse oefeningen, toelichtingen en uitdagingen om de stem van je hart weer te kunnen horen en de stem van je hoofd ondergeschikt te maken aan de stem van je hart. Je krijgt handvatten aangereikt die je direct in je dagelijkse leven kunt toepassen.

In 7 cursusmiddagen krijg je alle input aangeleverd die jou gaan helpen volledig bij je hart te komen. Tijdens de afrondende middag in januari 2020 laten we alles samen komen van deze cursus, waardoor jij een heel sterke intentie kunt neerzetten voor het nieuwe jaar.

Wij kijken er enorm naar uit dit met jou te doen! Hoe mooi is het als jij weer vanuit je hart gaat leven en het leven creëert wat jij wil. Want als jij dit gaat doen, ben jij een voorbeeld voor anderen en zo groeit deze harts-energie en wordt het krachtiger voor de wereld om jou heen.

Maar eerst jij ♡

De cursus wordt gegeven door Sonja Zuidema, energetisch coach en Manja van Hooijdonk holistisch coach. Twee ervaren coaches die hun ervaring en kennis graag inzetten om jou weer te herinneren hoe het is om vanuit je hart te leven.

Kosten €275,-

Aanmelden

23 september 2019 Extra informatie-avond Opstellingen

Opstellingen


Maandag 23 september
19.30 tot 21.30 uur
Rosanne Schliessler 

Heb je altijd al eens willen weten hoe dat nou zit met familieopstellingen? Hoe dat gaat als je meedoet? Kun je een keer komen kijken als meedoen nog spannend is? Hoe weet je of je het wel goed doet als je wel representeert? Hoe kun je iets weten over iemand die je niet kent? Wat kun je allemaal laten opstellen? Heb je familie nodig voor een familieopstelling?

Je kunt nu kennis komen maken met Opstellingen tijdens een informatieavond hierover op maandagavond 23 september 2019 bij Zielsgewoon ZIJN. Rosanne Schliessler verzorgt als opsteller deze avond. Tijdens deze workshop krijg je informatie over wat het inhoudt en wat de do’s en don'ts zijn. We doen wat oriënterende oefeningen en wie weet ook nog een echte opstelling. Kom kennismaken en ontdekken hoe interessant en mooi het is en dat een keer zelf meemaken meer zegt dan 1000 woorden.

Prijs € 10,-

Aanmelden

24 september 2019 Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Dinsdagcohtend 24 september
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk
 

Iedere 4e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die weer graag onder de mensen zijn. Aangepast op ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust, ontspanning en gezellig samenzijn te vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

27 september 2019 Dagworkshop Chakra opening en heling

Dagworkshop Chakra opening en heling

Vrijdag 27 september
10.00 tot 16.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Madelon Apfl en Manja van Hooijdonk

Op deze dag worden kunst en esoterische acupunctuurgecombineerd waardoor je chakra’s op bijzondere wijze worden geopend en geheeld. Tijdens dit proces word je intensief begeleid door twee specialisten op deze gebieden.

Gedurende de dag ga je in fases de energie van jezelf schilderen startend vanuit je basis-chakra. Door de chakrabehandelingen die afgewisseld worden met het schilderen ga je een pad dat naar binnen leidt, naar je ware zelf. De chakra acupunctuurbehandelingen bestaan uit het prikken van specifieke geometrische patronen, rondom de verschillende chakra’s. Door het balanceren van de chakra’s  wordt je, je meer bewust van het energieveld in en om je lichaam. Al schilderend wordt het energieveld om je heen steeds meer vormgegeven en tastbaar zichtbaar voor jezelf. Aan het einde van de dag neem je een schilderij mee naar huis van je stralende zelf, wat je ook thuis zal helpen om in balans te blijven of weer naar terug te keren.

Kosten: € 125,- incl. materiaal en eenvoudige lunch

 

Aanmelden

1 oktober 2019 Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Dinsdagochtend 1 oktober  
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 1e dinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor (ex) kankerpatiënten. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze ingrijpende periode in het leven.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

3 oktober 2019 Workshop schrijf je rijk

Workshop Schrijf je rijk


Datum: donderdag 3 oktober

10.00 tot 12.00 uur
Marijke Marcelis
Maximaal 12 deelnemers

Al jong op school leren wij te schrijven, eerst nog letters, later woorden en vervolgens zinnen. We leren dat letters en woorden een verhaal kunnen vertellen of een boodschap kunnen brengen. Wij schrijven ons hele leven al, van boodschappenbriefjes tot korte herinneringsbriefjes, van kaarten en brieven tot mailtjes en nog zo veel meer.

Deze schrijfochtend is een ‘schrijfreis’ die je gaat maken waarbij jij je innerlijke belevingswereld verkent. Laat de route van deze schrijfreis je verrassen. Je zult verstelt staan van wat de pen jou te vertellen heeft.

Heb jij het verlangen om de schrijver of schrijfster in jezelf te ontdekken en naar voren te halen? Wil jij je zelfbewuste verruimen of je gewoon laten verrassen door wat de pen je te brengen heeft? Dan is deze workshop voor jou. Geschikt voor alle niveaus van schrijven. Schrijfmateriaal zelf meenemen.

Kosten: €17,50 per persoon

 

Aanmelden
7 oktober 2019 Intuïtieve tekenavond

Intuïtieve tekenavond

 

Maandagavond 7 oktober
19.30 tot 21.45 uur                 
Manja van Hooijdonk

 Een heerlijke avond voor jezelf waarbij  je na een meditatie (of verhaal) gaat tekenen vanuit je eigen intuïtie. Deze avonden brengen je veel inzichten in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Geen ervaring nodig.

Wil jij jezelf even los maken van alle dagelijkse verplichtingen en activiteiten? Dan zijn deze avonden een verademing voor je. Tijdens de avonden worden steeds verschillende opdrachten gegeven en wordt er ook met verschillende materialen gewerkt.

Nieuwsgierig wat jouw creativiteit allemaal laat zien? Kom ontdekken!

Prijs: € 17,50 incl. materiaal

 

8 oktober 2019 Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Dinsdagochtend 8 oktober
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor mantelzorgers. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven waarin een groot beroep wordt gedaan op deze mantelzorgers.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

11 oktober 2019 Intuïtief schilderen met je gidsen

Intuïtief schilderen met je gidsen

Vrijdag 11 oktober
10.00 – 15.30 uur
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke dag vol meditaties, schilderen vanuit je eigen intuïtie in verbinding met je gidsen. Ook een dag die je veel inzichten zal brengen in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Tijdens de dag zullen verschillende opdrachten gegeven worden.

Of je nu wel of geen ervaring hebt, is niet van belang. Het enige wat van belang is dat je graag op creatieve wijze contact wil leggen met jezelf. Laat jezelf leiden en zie wat je handen voortbrengen in vorm, kleur, beweging, beelden of op welke andere manier dan ook. Vervolgens gaan we ook kijken wat de werkstukken jou te vertellen hebben.

Laat je inspireren en laat de kunstenaar in jou naar buiten treden!

Kosten €95,-

Aanmelden

14 oktober 2019 Opstellingen

Opstellingen

Maandagavond 14 oktober
19.30 tot 21.30 uur
3 plaatsen als vraagsteller
9 plaatsen als representant    

Rosanne Schliessler

Het werken met familie- en organisatieopstellingen komt voort uit het systemisch werken van Bert Hellinger. We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Onze familie, een schoolklas, de sportclub en een afdeling op het werk zijn daar voorbeelden van. Niet alleen ons huidige gezin is een systeem van belang, maar ook het gezin waar we uitkomen speelt een rol. Sterker nog, ook de grootouders, overgrootouders en nog verder terug kunnen hun weerslag hebben op jouw dagelijks leven en waar je tegenaan loopt. Bij opstellingen wordt door een van de deelnemers een vraag neergelegd bij de opsteller. Een aantaldeelnemers uit de groep, die we representanten noemen, wordt gevraagd een plek in te nemen in “het veld” (tableau vivant) waarbij ze zaken of personen vertegenwoordigen die bij de betreffende vraag aan de orde zijn. We weten nog steeds niet precies hoe het werkt, maar als representant ben je in staat om gevoelens weer te geven die niet van jou zijn, maar van dat- of diegene die je representeert. Je hoeft er geen bijzondere vaardigheden voor te hebben. Je hoeft het alleen maar te laten gebeuren.

In het tableau vivant dat zo ontstaat, begeleidt de opsteller de representanten door de patronen heen die het systeem op dat moment laat zien. De basis van opstellingen is dat iedereen recht heeft op zijn plek en erbij hoort. Een systeem wil graag in balans zijn, een evenwicht ervaren. Wanneer een systeem uit balans raakt, kunnen verstrikkingen hun weerslag hebben op alle leden van het systeem. Het werken met opstellingen kan de vraagsteller inzicht, rust en begrip geven en een opening bieden naar de toekomst. Ook bij de representanten en toeschouwers wordt er iets geraakt.

Kosten vraagsteller € 22,50
Kosten representant € 12,50

Aanmelden vraagsteller       Aanmelden representant

 

15 oktober 2019 Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Dinsdagochtend 15 oktober
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 3e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die iemand hebben verloren die ze dierbaar is. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven  waarin het gemis en het verlies aandacht krijgt en een plekje mag vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

22 oktober 2019 Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Dinsdagcohtend 22 oktober
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 4e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die weer graag onder de mensen zijn. Aangepast op ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust, ontspanning en gezellig samenzijn te vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

30 oktober 2019 Start cursus; Hoe maak je de tweede helft van je leven (NOG) leuker!

Hoe maak je de tweede helft van je leven (NOG) leuker!

Data: allen op woensdagochtend
30 oktober 2019
13 november 2019

27 november 2019
11 december 2019:
8 januari 2020
12 februari 2020
11 maart 2020
8 april 2020

10.00 tot 12.30 uur
Rosanne Schliessler / Manja van Hooijdonk

Onder begeleiding van twee zeer ervaren coaches gaan we op een inspirerende, helende en creatieve manier met vragen aan de slag als, wie ben ik nu echt, wat wil ik nu echt, wat verwacht ik van het leven met de bedoeling om zo veel mogelijk praktische inzichten te geven. Ook wanneer je het contact met je werkelijke gevoel verloren bent en de rugzak van het leven wil legen, geven Manja en Rosanne je inzichten, methodes en praktische handreikingen om hiermee aan de slag te gaan. De cursus wordt gegeven waarbij je meer contact maakt met je authentieke zelf en je bewust wordt van de rollen die je speelt en toebedeeld krijgt in je leven, als partner, echtgenoot, kind, verzorger, collega en zo veel meer.

De cursus wordt op woensdagochtenden gegeven, waarbij de eerste 4 ochtenden eens in de twee weken worden gehouden en daarna eens per maand. Hierdoor kun je alle aangereikte methoden en technieken in je dagelijkse leven direct toepassen en terugkoppelen tijdens een volgende cursusochtend. 

Kosten: € 285,-

Aanmelden

Of  kom met 2 personen met korting €495

Aanmelden

31 oktober 2019 Start cursus; Ontdek en ontwikkel je zesde zintuig level 1

Ontdek en ontwikkel je zesde zintuig level 1 (beginners)

Data 2019 en 2020: allen op donderdag:

2019:
31 oktober
14 november
28 november
12 december

2020:
9 januari
23 januari
6 februari
20 februari

10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk
Maximaal 12 deelnemers

 • Heb jij het idee dat je gevoelig bent en meer weet, ziet, hoort, ruikt, proeft, ervaart dan een ander?
 • Of dat je inzichten hebt of dingen weet terwijl deze niet direct verklaarbaar zijn?
 • Of wil je juist je gevoeligheid en je zintuigen meer ontwikkelen omdat jij je bewust bent dat er meer is?
 • Of ben je juist nieuwsgierig of er daadwerkelijk meer is en wat dat jou zou kunnen brengen?

Dan is deze training geschikt voor jou. Tijdens deze training zullen je zintuigen geprikkeld worden door op allerlei verschillende manieren te ontdekken op welke manieren jij waarneemt of kunt waarnemen. Tijdens de ochtenden is veel gelegenheid om op onverwachte manieren te oefenen met de vaardigheden die wij allemaal in ons dragen, maar soms nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het is een training vol verrassingen, mogelijkheden en vooral middelen om jouw zesde zintuig en  intuïtieve potentie aan de oppervlakte te laten komen en verder te ontwikkelen.

Oftewel een training die jou bewust maakt van jouw zesde zintuig.

Prijs € 285,- incl. materiaal

 

Aanmelden

4 november 2019 Intuïtieve tekenavond

Intuïtieve tekenavond

Maandagavond 4 november
19.30 tot 21.45 uur                 
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke avond voor jezelf waarbij  je na een meditatie (of verhaal) gaat tekenen vanuit je eigen intuïtie. Deze avonden brengen je veel inzichten in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Geen ervaring nodig.

Wil jij jezelf even los maken van alle dagelijkse verplichtingen en activiteiten? Dan zijn deze avonden een verademing voor je.  Tijdens de avonden worden steeds verschillende opdrachten gegeven en wordt er ook met verschillende materialen gewerkt.

Nieuwsgierig wat jouw creativiteit allemaal laat zien? Kom ontdekken!

Prijs: € 17,50 incl. materiaal 

 

5 november 2019 Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Dinsdagochtend 5 november  
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 1e dinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor (ex) kankerpatiënten. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze ingrijpende periode in het leven.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

7 november 2019 Workshop schrijf je rijk

Workshop Schrijf je rijk


Datum: donderdag 7 november

10.00 tot 12.00 uur
Marijke Marcelis
Maximaal 12 deelnemers

Al jong op school leren wij te schrijven, eerst nog letters, later woorden en vervolgens zinnen. We leren dat letters en woorden een verhaal kunnen vertellen of een boodschap kunnen brengen. Wij schrijven ons hele leven al, van boodschappenbriefjes tot korte herinneringsbriefjes, van kaarten en brieven tot mailtjes en nog zo veel meer.

Deze schrijfochtend is een ‘schrijfreis’ die je gaat maken waarbij jij je innerlijke belevingswereld verkent. Laat de route van deze schrijfreis je verrassen. Je zult verstelt staan van wat de pen jou te vertellen heeft.

Heb jij het verlangen om de schrijver of schrijfster in jezelf te ontdekken en naar voren te halen? Wil jij je zelfbewuste verruimen of je gewoon laten verrassen door wat de pen je te brengen heeft? Dan is deze workshop voor jou. Geschikt voor alle niveaus van schrijven. Schrijfmateriaal zelf meenemen.

Kosten: €17,50 per persoon

 

Aanmelden
8 en 9 november 2019 Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus

Vrijdag 8 en Zaterdag 9 november  
10.00 tot ca 16:30 uur incl. lunch
Maximaal 8 deelnemers
Manja van Hooijdonk / Willemijn Koning

Reiki is een Japans woord voor ‘universele levensenergie’. Alles om ons heen is energie, ook ons eigen lichaam is energie. Door bijvoorbeeld spanning of door minder prettige ervaringen in het verleden of heden kan de energiebalans in ons lichaam verstoord raken. Reiki helpt om de energiebalans te herstellen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau. Reiki leidt tot diepe ontspanning, heft energieblokkades op, ontgift en voert genezende levensenergie aan.

Reiki is een weg om weer bij jezelf te komen en je eigen zelfhelende vermogens te activeren. Reiki is een groot geschenk wat jij jezelf kunt geven.

Reiki 1

Reiki bestaat uit 3 graden. De eerste graad Reiki stemt je af op de universele energiebron, waardoor jouw energiekanalen worden geopend en eventuele blokkades worden opgeheven. Wanneer je eenmaal bent ingewijd, geeft het jou voor je leven een vrije stroom energie waarover je kunt beschikken. Reiki 1 is vooral voor jezelf bedoeld. Door actief met de Reiki energie te gaan werken, stimuleer jij je eigen groei- en helingsproces. Je zult merken dat je veel dingen in het leven bewuster gaat zien en beleven. Ook wordt je bewuster van de zin van het leven en ga je meer en meer je eigen waarheid ontdekken.

De Reiki 1 cursus wordt gegeven volgens de Mikao Usui methode  in een klein groepsverband. Hierdoor krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en is er volop mogelijkheid om veel te oefenen. De cursus wordt gegeven door Manja van Hooijdonk, Reiki Master en Willemijn Koning, Reiki Master in opleiding.

Kosten €295,-

Aanmelden

11 november 2019 Opstellingen

Opstellingen

Maandagavond 11 november
19.30 tot 21.30 uur
3 plaatsen als vraagsteller
9 plaatsen als representant    

Rosanne Schliessler

Het werken met familie- en organisatieopstellingen komt voort uit het systemisch werken van Bert Hellinger. We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Onze familie, een schoolklas, de sportclub en een afdeling op het werk zijn daar voorbeelden van. Niet alleen ons huidige gezin is een systeem van belang, maar ook het gezin waar we uitkomen speelt een rol. Sterker nog, ook de grootouders, overgrootouders en nog verder terug kunnen hun weerslag hebben op jouw dagelijks leven en waar je tegenaan loopt. Bij opstellingen wordt door een van de deelnemers een vraag neergelegd bij de opsteller. Een aantal deelnemers uit de groep, die we representanten noemen, wordt gevraagd een plek in te nemen in “het veld” (tableau vivant) waarbij ze zaken of personen vertegenwoordigen die bij de betreffende vraag aan de orde zijn. We weten nog steeds niet precies hoe het werkt, maar als representant ben je in staat om gevoelens weer te geven die niet van jou zijn, maar van dat- of diegene die je representeert. Je hoeft er geen bijzondere vaardigheden voor te hebben. Je hoeft het alleen maar te laten gebeuren.

In het tableau vivant dat zo ontstaat, begeleidt de opsteller de representanten door de patronen heen die het systeem op dat moment laat zien. De basis van opstellingen is dat iedereen recht heeft op zijn plek en erbij hoort. Een systeem wil graag in balans zijn, een evenwicht ervaren. Wanneer een systeem uit balans raakt, kunnen verstrikkingen hun weerslag hebben op alle leden van het systeem. Het werken met opstellingen kan de vraagsteller inzicht, rust en begrip geven en een opening bieden naar de toekomst. Ook bij de representanten en toeschouwers wordt er iets geraakt.

Kosten vraagsteller € 22,50
Kosten representant € 12,50

Aanmelden vraagsteller       Aanmelden representant

 

12 november 2019 Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Dinsdagochtend 12 november
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 2e dinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor mantelzorgers. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven waarin een groot beroep wordt gedaan op deze mantelzorgers.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

16 november 2019 Dagworkshop Chakra opening en heling

Dagworkshop Chakra opening en heling

Vrijdag 16 november
10.00 tot 16.30 uur
Maximaal 8 deelnemers
Madelon Apfl en Manja van Hooijdonk

Op deze dag worden kunst en esoterische acupunctuurgecombineerd waardoor je chakra’s op bijzondere wijze worden geopend en geheeld. Tijdens dit proces word je intensief begeleid door twee specialisten op deze gebieden.

Gedurende de dag ga je in fases de energie van jezelf schilderen startend vanuit je basis-chakra. Door de chakrabehandelingen die afgewisseld worden met het schilderen ga je een pad dat naar binnen leidt, naar je ware zelf. De chakra acupunctuurbehandelingen bestaan uit het prikken van specifieke geometrische patronen, rondom de verschillende chakra’s. Door het balanceren van de chakra’s  wordt je, je meer bewust van het energieveld in en om je lichaam. Al schilderend wordt het energieveld om je heen steeds meer vormgegeven en tastbaar zichtbaar voor jezelf. Aan het einde van de dag neem je een schilderij mee naar huis van je stralende zelf, wat je ook thuis zal helpen om in balans te blijven of weer naar terug te keren.

Kosten: € 125,- incl. materiaal en eenvoudige lunch

Aanmelden

19 november 2019 Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Dinsdagochtend 19 november
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 3e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die iemand hebben verloren die ze dierbaar is. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven  waarin het gemis en het verlies aandacht krijgt en een plekje mag vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

26 november 2019 Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Creatieve inloopochtend; wil jij weer onder de mensen zijn

Dinsdagcohtend 26 november
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 4e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die weer graag onder de mensen zijn. Aangepast op ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust, ontspanning en gezellig samenzijn te vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

2 december 2019 Intuïtieve tekenavond

Intuïtieve tekenavond

Maandagavond 2 december
19.30 tot 21.45 uur                 
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke avond voor jezelf waarbij  je na een meditatie (of verhaal) gaat tekenen vanuit je eigen intuïtie. Deze avonden brengen je veel inzichten in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Geen ervaring nodig.

Wil jij jezelf even los maken van alle dagelijkse verplichtingen en activiteiten? Dan zijn deze avonden een verademing voor je. Tijdens de avonden worden steeds verschillende opdrachten gegeven en wordt er ook met verschillende materialen gewerkt.

Nieuwsgierig wat jouw creativiteit allemaal laat zien? Kom ontdekken!

Prijs: € 17,50 incl. materiaal

Aanmelden

3 december 2019 Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Creatieve inloopochtend voor (ex) kankerpatiënten

Dinsdagochtend 3 december  
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 1edinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor (ex) kankerpatiënten. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze ingrijpende periode in het leven.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

5 december 2019 Workshop schrijf je rijk

Workshop Schrijf je rijk


Datum: donderdag 5 december 2019

10.00 tot 12.00 uur
Marijke Marcelis
Maximaal 12 deelnemers

Al jong op school leren wij te schrijven, eerst nog letters, later woorden en vervolgens zinnen. We leren dat letters en woorden een verhaal kunnen vertellen of een boodschap kunnen brengen. Wij schrijven ons hele leven al, van boodschappenbriefjes tot korte herinneringsbriefjes, van kaarten en brieven tot mailtjes en nog zo veel meer.

Deze schrijfochtend is een ‘schrijfreis’ die je gaat maken waarbij jij je innerlijke belevingswereld verkent. Laat de route van deze schrijfreis je verrassen. Je zult verstelt staan van wat de pen jou te vertellen heeft.

Heb jij het verlangen om de schrijver of schrijfster in jezelf te ontdekken en naar voren te halen? Wil jij je zelfbewuste verruimen of je gewoon laten verrassen door wat de pen je te brengen heeft? Dan is deze workshop voor jou. Geschikt voor alle niveaus van schrijven. Schrijfmateriaal zelf meenemen.

Kosten: €17,50 per persoon

 

Aanmelden
9 december 2019 Opstellingen

Opstellingen

Maandagavond 9 december
19.30 tot 21.30 uur
3 plaatsen als vraagsteller
9 plaatsen als representant    

Rosanne Schliessler

Het werken met familie- en organisatieopstellingen komt voort uit het systemisch werken van Bert Hellinger. We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Onze familie, een schoolklas, de sportclub en een afdeling op het werk zijn daar voorbeelden van. Niet alleen ons huidige gezin is een systeem van belang, maar ook het gezin waar we uitkomen speelt een rol. Sterker nog, ook de grootouders, overgrootouders en nog verder terug kunnen hun weerslag hebben op jouw dagelijks leven en waar je tegenaan loopt. Bij opstellingen wordt door een van de deelnemers een vraag neergelegd bij de opsteller. Een aantaldeelnemers uit de groep, die we representanten noemen, wordt gevraagd een plek in te nemen in “het veld” (tableau vivant) waarbij ze zaken of personen vertegenwoordigen die bij de betreffende vraag aan de orde zijn. We weten nog steeds niet precies hoe het werkt, maar als representant ben je in staat om gevoelens weer te geven die niet van jou zijn, maar van dat- of diegene die je representeert. Je hoeft er geen bijzondere vaardigheden voor te hebben. Je hoeft het alleen maar te laten gebeuren.

In het tableau vivant dat zo ontstaat, begeleidt de opsteller de representanten door de patronen heen die het systeem op dat moment laat zien. De basis van opstellingen is dat iedereen recht heeft op zijn plek en erbij hoort. Een systeem wil graag in balans zijn, een evenwicht ervaren. Wanneer een systeem uit balans raakt, kunnen verstrikkingen hun weerslag hebben op alle leden van het systeem. Het werken met opstellingen kan de vraagsteller inzicht, rust en begrip geven en een opening bieden naar de toekomst. Ook bij de representanten en toeschouwers wordt er iets geraakt.

Kosten vraagsteller € 22,50
Kosten representant € 12,50

Aanmelden vraagsteller      Aanmelden representant

10 december 2019 Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Creatieve inloopochtend voor mantelzorgers

Dinsdagochtend 10 december
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 2edinsdag van de maand organiseert Manja creatieve inloopochtenden voor mantelzorgers. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om een stuk rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven waarin een groot beroep wordt gedaan op deze mantelzorgers.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

14 december 2019 Intuïtief schilderen met je beschermengelen

Intuïtief schilderen met je beschermengelen

Zaterdag 14 december
10.00 – 15.30 uur
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke dag vol meditaties, schilderen vanuit je eigen intuïtie in verbinding met je gidsen. Ook een dag die je veel inzichten zal brengen in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Tijdens de dag zullen verschillende opdrachten gegeven worden.

Of je nu wel of geen ervaring hebt, is niet van belang. Het enige wat van belang is dat je graag op creatieve wijze contact wil leggen met jezelf. Laat jezelf leiden en zie wat je handen voortbrengen in vorm, kleur, beweging, beelden of op welke andere manier dan ook. Vervolgens gaan we ook kijken wat de werkstukken jou te vertellen hebben.

Laat je inspireren en laat de kunstenaar in jou naar buiten treden!

Kosten €95,-

Aanmelden

17 december 2019 Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Creatieve inloopochtend voor mensen die een dierbare verloren zijn

Dinsdagochtend 17 december
10.00 tot 12.00 uur
Manja van Hooijdonk

Iedere 3e dinsdag van de maand zijn er creatieve inloopochtenden voor mensen die iemand hebben verloren die ze dierbaar is. Aangepast op een ieders creatieve niveau met de bedoeling om rust en ontspanning te vinden in deze periode in het leven  waarin het gemis en het verlies aandacht krijgt en een plekje mag vinden.

Kosten €5,- contant te betalen op de ochtend zelf
Aanmelden? Stuur een mailtje naar info@zielsgewoonzijn.nl met je naam en de datum.

6 januari 2020 Intuïtieve tekenavond

Intuïtieve tekenavond

Maandagavond 6 januari 2020
19.30 tot 21.45 uur                 
Manja van Hooijdonk

Een heerlijke avond voor jezelf waarbij  je na een meditatie (of verhaal) gaat tekenen vanuit je eigen intuïtie. Deze avonden brengen je veel inzichten in je eigen persoonlijkheid en ontwikkeling en wat de boodschap is van de werkstukken die je maakt. Geen ervaring nodig.

Wil jij jezelf even los maken van alle dagelijkse verplichtingen en activiteiten? Dan zijn deze avonden een verademing voor je.  Tijdens de avonden worden steeds verschillende opdrachten gegeven en wordt er ook met verschillende materialen gewerkt.

Nieuwsgierig wat jouw creativiteit allemaal laat zien? Kom ontdekken!

Prijs: € 17,50 incl. materiaal

Aanmelden

2020 De 7 Godinneninwijdingen uit de Andes, Kanchis Nusta Karpay

De 7 Godinneninwijdingen uit de Andes, Kanchis Nusta Karpay

Data: volgen z.s.m., 2 zaterdagen in 2020

10.00 tot 16.30 uur met mogelijk uitloop tot 17.00 uur
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Madelon Apfl

Deze godinnen uit de Andes vertegenwoordigen een universele vrouwelijke Energie. Iedere Nusta heeft haar eigen vrouwelijke Kracht met een specifieke werking, in relatie met de chakra’s in je lichaam. Ze zijn verbonden met heilige plekken in de Andes zoals bergen en meren. Ze helpen je verbinden met moeder Aarde, het vrouwelijke en het scheppende in jezelf, brengen Licht in het onderbewuste, helpen genezen en helen. Zowel voor mannen als voor vrouwen, omdat een ieder zowel mannelijke als vrouwelijke kanten heeft, belangrijk is de balans daartussen.

De Nusta’s zijn:

 1. Nusta Mama Occlo, gaat over de zaden van Licht, deze worden in de 7 chakra’s geplant tijdens deze inwijding, is de opening voor alle volgende inwijdingen. Verbonden met Titicacameer in Peru.
 2. Nusta Dona Mujia/ Mama Serena, gaat over water, flow, interne actie, verzachten van het gewonde ego. Je ontvangt deze inwijding via je handen. Verbonden met de zeemeerminnen.
 3. Nusta Mama Simona, verbinding met de vrouwelijke voorouders, verbonden met 3e Hierbij kun je een steen uit je woon/ leefomgeving laten inwijden als “lineage”-steen.
 4. Nusta Dona Teresa, openen van je hart, d.m.v. het maken van een despacho,  een kleurrijke offerande, een driedimensionale mandala van elementen uit de natuur, zoals rozenblaadjes, bloemen, snoepjes, rijst en suiker. Verbonden met berg bij de Ausangate, met Colca Canyon, Machu Picchu in Peru.
 5. Nusta Maria Sakapana, de wind, communicatie naar jezelf en ander. Deze inwijding werkt bevrijdend op het keelchakra. Ook verbonden met berg bij Ausangate, met Altiplana Bolivia en Peru, Titicacameer en Colca Canyon.
 6. Nusta Huana Huaman Tik’lla, visie en helderheid, openen 3e Verbonden met berg naast Dona Teresa bij Ausangate.
 7. Nusta Tomasa Huama Tik’lla, transformatie, integratie en balans, openen kruinchakra. Ook bij Ausangate en Umantay.

Kosten: 210,-

Aanmelden